Makaron do pudełka
Jak nie macie zbyt wielu produktów w domu najlepszą opcją jest miks wszystkiego i makaron 🙂
Ja miałam pod ręką akurat piękne, jędrne, zielone cukinie, które świetnie komponują się z czerwoną papryką.
Na początek gotuję makaron i w tym czasie dzieje się magia :
Na oliwie z oliwek delikatnie szklimy czosnek. W tym czasie ciachamy w plasterki umytą cukinie i paprykę. Jak grube plasterki? Pozostawiam to Wam, ja wolę widzieć co jem dlatego ciacham na dość grube kawałki.
W lodówce znalazłam wegańską białą kiełbaskę, którą pokroiłam w plasterki i dorzuciłam do warzyw, tak by delikatnie się podsmażyła i przeszła aromatem papryki i czosnku… mmmm pięknie pachnie.
Jak już wszystko na patelni delikatnie się poddusiło, posypałam szczyptą soli himalajskiej i chilli.
Ponadto znalazłam kilka pomidorków koktajlowych i koperek – korzystam póki jest świeży – dorzuciłam je na sam koniec, aby tylko delikatnie wymieszały się z pozostałymi składnikami.
Przygotowanie całego dania wraz z pokrojeniem składników zajmuje około 15 minut. Zachęcam do skonsumowania od razu, ale świetnie nadaje się również jako lunch do pudełka. Można wszamać na zimno w przerwie w pracy.
Inne lunche do pudełka znajdziesz tutaj i na naszym FB.
Smacznego !!