Łosoś atlantycki Lidl

Wiele kontrowersji ma miejsce w koło ryby jaką jest łosoś. Z założenia zdrowy, smaczny pełen zdrowych kwasów tłuszczowych Omega 3, witamin z grupy B oraz witaminy A i D. Dużo pełnowartościowego białka. Źródło selenu, magnezu i fosforu. To wszystko praktycznie bezpośrednio przekłada się na zdrowie oraz lepszą sylwetkę.

Jeśli chcesz innych zdrowych tłuszczy pochodzenia roślinnego oraz produktów z dużą ilością białka zerknij do naszego sklepu

Jednak jest pewne “ale” czyli coraz więcej kontrowersji w koło tego produktu oraz toksyn w nim zawartych, którymi podobno jest karmiony w czasie hodowli. Składniki, których nasz organizm nie powinien przyjmować niestety nie są widoczne na etykiecie. Pozornie z rybą jest wszystko ok. Krótka data przydatności również wskazuje na fakt, że łosoś nie posiada w sobie chemicznych substancji.

Najlepszym rozwiązaniem w tej sytuacji jest zdrowy rozsądek. Nie rezygnujemy z ryb całkowicie. Łososia jedzmy po prostu nieco rzadziej. Szukajmy odmian z ekologicznych hodowli lub dzikiego łososia. Niestety ten fakt, również nie daje nam 100% pewności. Przeszkodą trudną do przejścia na pewno będzie cena szczególnie dzikiego łososia. 

My jemy raz w tygodniu. Smakowo i dietetycznie świetne urozmaicenie na kolacje. Upieczony z przyprawami, pokropiony cytryną. Coś pysznego 😀

Łosoś atlantycki Lidl i jego skład w 100g łososia:
Białko 20g
Tłuszcze 13g
Węglowodany 0g

Energia – 208kcal

Dostępność: Lidl i inne większe markety.

Więcej zdrowych produktów znajdziesz na naszym blogu pod tym linkiem.